Uitzicht vanuit de porch Prive achtertuin enporch uitzicht over Jan Thiel
Logo Curacao

Villa Sonrisa Curaçao - Ligging

Strand van Jan Thiel

Het gebied Jan Thiel is al eeuwenlang één van de belangrijkste plekken van het eiland. Dit mooie gedeelte, geflankeerd door twee prachtige lagunes (Spaanse water en de lagune van Jan Thiel), heeft al een lange geschiedenis: het was in de 17e eeuw al in gebruik als zoutwingebied. Daaromheen werden plantages aangelegd, waarvan de diverse karakteristieke landhuizen nu nog steeds het landschap domineren. De oudst bekende eigenaar (Jan Thielen) heeft voor de naamgeving van het landhuis en bijbehorend gebied gezorgd. Vanaf 1979 is het gebied rond de lagune verkaveld, maar een groot deel is en blijft beschermd natuurgebied.

De door Google Earth gebruikte foto's van Curaçao zijn een aantal jaren oud. Ze geven daarom geen actuele informatie over de feitelijke bebouwing in en om de villa, maar alleen een exacte positie van de ligging van de woning.
Fort Beekenburg

Jan Thiel is geen uniforme wijk; ze bestaat uit diverse delen, waar onder ‘Jan Thiel Oud’, ‘Jan Thiel Oost’ en ‘Jan Thiel Noord’. De vierde, jongste uitbreiding is Vista Royal. Deze laatste fase is het dichtst bij de zee en het strand gelegen en biedt intussen al veel faciliteiten in de directe omgeving. Het is hét toeristische centrum van Curaçao.

De ligging van deze villa is uniek: u loopt in ca. 5-7 minuten naar de mooie stranden, uitgaansgelegenheden, duik- en snorkellocaties en de uitstekende restaurants die dit gebied rijk is.
De meest recente (2012) uitbreiding van het gebied is het nieuwe winkelcentrum bij het strand (o.a. met de bekende ijssalon 'Bella Italia', een casino, fitnesscentrum en een aantal trendy winkeltjes) en het lounge-achtige strand van Papagayo Beach Resort. Daarmee is het gebied in populariteit en faciliteiten verreweg het meest belangrijke strand- en uitgaansgebied van Curaçao geworden.

Maar ook de bekende restaurants als 'Maxims' en de 'Kleine Wereld', beide aan het Spaanse Water gelegen, zijn lopend te bereiken en dat geldt ook voor het gratis strand van Caracasbaai, waar u (vooral in de weekends) veel lokale sfeer kunt proeven en heel goedkoop een hapje kunt eten.

In een van nabij gelegen vakantieresorts is een kleine supermarkt gevestigd en met de auto bent u binnen 5-10 minuten bij een aantal andere grotere winkels. De meeste supermarkten onderhouden ook een eigen shuttledienst naar dit gebied.

Vanaf de porch kijkt u uit over de wijken Jan Thiel, Brakkeput en, in de verte, Jan Sofat. Op slechts ca. 300 meter loopafstand bevindt zich de ingang naar het natuurgebied rondom de lagune van Jan Thiel, een bekend gebied voor wandelaars en mountainbikers. U komt hier terecht in de unieke wereld van duizenden flamingo's, vele vogels en de zoutpannen die dit gebied zo bijzonder maken. U zult verbaasd staat van de overgang van de woonwijk naar het onaangetaste natuurgebied.

Maar er is meer in de nabijheid wat de moeite waard is. Aan de oostzijde van Jan Thiel, gelegen aan de Caracasbaai, ligt het Fort Beekenburg dat dateert uit de 18e eeuw. Aan de Caracasbaai treft u een zandstrand aan dat voor het publiek vrij toegankelijk is. Vandaar heeft u zicht op het historische quarantainehospitaal.
Zeker vermeldenswaardig is ook het prachtige Spaanse Water met de vele mooie huizen en jachten. Aan de horizon domineert de 197 meter hoge Tafelberg.

* Vista Royal is, net als veel wijken op Curaçao, een wijk in opkomst. Dat betekent dat er in de wijk bouwactiviteiten plaatsvinden. Hier zult u echter weinig/geen last van hebben omdat Villa Sonrisa wordt omgeven door huizen die al klaar zijn.