Luchtfoto Vakantiehuis Jan Thiel Vakantiehuis met grote tuin en zwembad Bloeiende tuin bij het zwembad
Logo Curacao

Villa Seritu - Uw reis naar Curacao

Vanuit Europa wordt er zeer frequent op Curaçao gevlogen.

U kunt boeken via een reisbureau maar steeds meer mensen boeken direct via de internetsite van de luchtvaartmaatschappij of via een zgn. portal van vliegticket-aanbieders.

Tarieven, voorwaarden en vluchtschema’s wisselen zeer frequent, vandaar dat wij u graag verwijzen naar de websites van de verschillende aanbieders of uw reisbureau.

Airlines
Vanuit Nederland en België:
- KLM (dagelijks, deels nonstop, deels met tussenstop*): www.klm.nl
- TUI (dagelijks, deels nonstop, deels met tussenstop*): www.tui.nl

*) dit verschilt per dag: wilt u graag nonstop vliegen (scheelt 90-120 minuten in reistijd), kijk dan ook even op de dagen ervoor en/of erna.

Vanuit Duitsland:
- Air Berlin (vanaf Düsseldorf, nonstop): www.airberlin.com

Overige mogelijkheden:
- American Airlines (vanuit diverse Europese steden maar altijd via Miami): www.aa.com
- United Airlines (idem, via New York): www.united.com

Tips voor boeken en vliegen

Bij het boeken van uw tickets geven wij graag een aantal ervaringstips van onze gasten:

 • Neem de totaalsom van de tickets mee bij het bepalen van het verzekerde bedrag van uw annuleringsverzekering. Verreweg de meeste tickets kennen immers geen ‘refund’ bij annulering;
 • Als u bij elkaar wilt zitten: boek tegelijk onder één reserveringsnummer; alleen dan kan de luchtvaartmaatschappij ‘zien’ dat u bij elkaar hoort;
 • In het algemeen geldt voor het hoogseizoen: hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger de prijs. Buiten het hoogseizoen is dat vaak anders omdat er veel actietarieven worden aangeboden in ‘slappe’ tijden. Dat laatste voor Curacao: mei, juni, november.
 • Reserveer zo vroeg mogelijk uw stoelen (kan soms al maanden van tevoren) en kijk, als uw favoriete stoel niet vrij is, later nog eens. Soms komen sommige stoelen pas later beschikbaar;
 • Verdeel het toegestane bagagegewicht goed over de koffers; men kijkt niet naar het ‘totaal’ van alle reizigers maar naar het maximum per koffer. Als u moet bijbetalen is dat vaak een hoog bedrag per kilo;
 • Een enkele reis boeken is vaak (naar verhouding) veel duurder dan een retour;
 • Als u vaker vliegt: gebruik vooral uw Frequent Flyer pas bij het boeken en inchecken. Met name bij KLM kan dit uiteindelijk aanzienlijke voordelen of extra’s opleveren;
 • Beperk uw handbagage: zowel op de luchthaven als in het vliegtuig is dat veel comfortabeler en u heeft vaak minder nodig dan u denkt. Documenten, zoals paspoort en rijbewijs, nooit in de koffer!
 • Als u moet overstappen tijdens uw reis: zorg dat u in uw handbagage enkele kledingstukken heeft: handig als uw koffer zoekraakt!
 • Als u een auto heeft gehuurd op Curacao: neem ook uw rijbewijs mee!
 • Plaats de elektronische tickets (die worden u vaak per e-mail toegestuurd in pdf-formaat) op een plaats waar u er via internet altijd bij kunt (bijv. Dropbox, OneDrive); dat geldt ook voor andere documenten, zoals een rijbewijs. Ook voor volgende reizen weer handig;
 • Als uw bagage beschadigd aankomt: direct bij aankomst melden bij de luchtvaartmaatschappij. Anders wordt het niet vergoed, ook niet door een reisverzekering;
 • Als uw vlucht aanzienlijk vertraagd is: ken uw rechten (zie onder).
vertragingen

Vertragingen en annuleringen
Helaas hebben luchtvaartmaatschappijen soms te maken met vertragingen en, in een enkel geval, een annulering van een vlucht. Dat kan het begin of het eind van uw vakantie op Curaçao soms vervelend verstoren.
De oorzaken zijn divers: ze variëren van overmacht (bijvoorbeeld weersomstandigheden), defecten in het toestel tot een 'te krappe dienstregeling', waardoor een simpele vertraging soms nog een aantal dagen merkbaar is.

Voordat u uw vlucht boekt
VillaCuracao.com boekt geen vluchten voor u, maar heeft wel dagelijks, vanuit Curaçao zelf, ervaring met de aankomsttijden. Wij ontvangen immers vrijwel dagelijks nieuwe gasten. De verschillen tussen de luchtvaartmaatschappijen zijn enorm groot maar wisselen ook per seizoen. Vraagt u ons, voordat u uw vlucht gaat boeken, gerust even om onze 'laatste ervaringen'.

Vertraging bij aankomst
Wij houden via internet en teletekst uw vlucht in de gaten en weten dus ruim tevoren of er sprake is van vertraging of annulering. U hoeft dat niet apart aan ons door te geven. Dus ook bij een vertraagde vlucht staan wij op tijd op u te wachten op de luchthaven of bij uw accommodatie.

boarding - vertrek

Vertraging bij vertrek
Vervelender nog dan bij aankomst is misschien nog wel een vertraging bij vertrek. Ook een lange vertraging is bepaald geen extra vakantiedag!
Ook hier zorgen wij ervoor dat u zo vroeg mogelijk geïnformeerd wordt en kijken we met u wat de gevolgen zijn. Soms kan de vertraging zodanig oplopen dat u accommodatie voor de nacht nodig heeft. U zult dan niet altijd in uw geboekte accommodatie meer kunnen blijven omdat daar vaak nieuwe gasten in arriveren. Ter plaatse zal de luchtvaartmaatschappij u dan een oplossing aanbieden.


Schadevergoedingen bij annulering of vertraging van uw vlucht

En mocht zich dan toch zo'n vervelende situatie voordoen, weet dan dat u door de EG-regelgeving beschermd wordt en de luchtvaartmaatschappijen u niet in de kou mogen laten staan. Zij moeten u in veel gevallen compenseren met hotelaccommodatie, maaltijden en schadevergoedingen. Helaas blijkt dat luchtvaartondernemingen nog steeds proberen u niet of niet goed (genoeg) te informeren of onder hun aansprakelijkheid uit te komen. Het gaat vaak om forse bedragen, temeer daar de hoogte daarvan mede bepaald wordt door de vliegafstand.

Er zijn instanties die u verder kunnen informeren over uw rechten en u kunnen begeleiden in het aanvragen van schadevergoedingen.

Handige websites:

 • Die van de luchtvaartmaatschappij zelf (zij zijn verplicht u te informeren over rechten, regels en verplichtingen)
 • Externe organisaties, zoals EU Claim
 • Die van uw eigen rechtsbijstandverzekering.